26 till 30 Amundsenrace!



Torsdag

Vi vaknade vid halv sju men gick inte upp förrän vid sju då vi packade klart de sista. Vid ungefär kvart över åtta startade resa till Östersund. De tog en timme ungefär att åka dit och väl framme så parkera vi och gick in lämnade alla sakerna inne i sekretariatet. Då började jobbet. Vi fick lägga upp alla västar som skulle vara till alla förare och handlers och det fanns 70 västar av båda sorterna. När vi väl lagt upp alla västar så fick vi sitta bak med och hjälpa till att fylla i papperna som skrevs vilka hundar som varje förare skulle ha med i loppet. När klockan blev halv tre gick vi upp till trav parkeringen där alla hundar skulle bli besiktade och undersökas av veterinären. Då veterinären kolla pulsen, hälsan och lederna. De fanns väl mer än 700 hundar hundar att undersöka och vi skulle även kolla chipet på hundarna så att de stämde och de fanns några hundar vi var tvungna att chippa om. Alla förare hade till klockan 19.00 på kvällen på sig att komma, när klockan blev halv sju så gick jag för det vara bara en veterinär och Veronica som behövdes där. När jag kom tillbaka till Scandic så var de kvällsmat som gällde och Scandic bjöd på tacos buffe, mums. Ja denna dagen gick väldigt snabbt men man var trött efter hela den dagen men det var inte så ansträngande, haha. Vi somnade väl vid elva.



Fredag

Man vaknade på Scandic hotell vid halv åtta då man tog sig en dusch som var skönt! Vi gick och käkade frukost vid åtta ungefär då vi träffa Richard och alla dom andra som också satt och käka frukost. När man väl ätit så gick vi tillbaka till rummet och borstade tänderna och sedan slappa vi till klockan blev halv ett då det var dax för lunch och då servera dem kyckling, potatis och sallad som var jätte gott =D Klockan tickade på och när den var kvart över ett så satte vi oss i bilen och körde ner till storsjön där starten skulle gå av klockan 18.00. Vi var där nere vid halv två då alla förberedelser började. Jag och en annan gick upp där de hyrde ut skidor och lite annat för att hämta spadar och sopsäckar som alla handlers kunde samla upp alla skit efter hundarna och annat skräp. Sedan blev de att vänta på att bilarna körde ner på isen och de kändes lite läskigt för när de kom en bil så knakade isen men det var ingen fara för den var 60 cm djup :P När de första kom så fick vi som uppgift att visa var bilarnas nummer var som de fått som startnummer. För de fanns stolpar uppsatta på rad där alla nummer satt och det var från nummer 1 till 57 då de var några stycken. Alla bilar fick sätta upp sin släden och lägga ut alla saker som skulle användas. Sista bilen kom väl in vid halv fem eller något. Jag, Veronica och en anna fick hjälpa en slädhundsförare ner med hundar och vilket jobb det var men väl nere vid hans nummer så koppla vi fast hundarna och sedan letade vi upp veterinärerna som vi skulle vara med. När vi pratat och bestämt vem vi skulle åka med gick jag och Veronica och ställde oss för att kolla så att publiken inte skulle gå innanför banden som de hade satt upp. När klockan slog 18.00 så gick starten och då var det Karsten Grönås först ut och sedan kom de andra efter. Men starten skit häftigt för man såg och hörde hur alla hundarna skällde och var helt ivriga för att få springa iväg. När starten gått gick jag för att leta upp min veterinär och när jag väl hittat henne så satte vi oss i bilen och begav oss till Ljungdalen. Men eftersom hon inte hade någon bildkarta så körde vi inom hennes föräldrar och lånade en. Det tog väl cirka två timmar till Ljungdalen. Så vi var där vid kvart över nio ungefär på kvällen. Då vi var väldigt trötta och bara ville ha en säng. Men de värsta var att de fanns bara två rum bokade och det ena rummet var med två bäddar och de andra på en bädd så jag och Veronica fick ta de med en bädd men vi fick låna ett liggunderlag. Eftersom Veronica skulle upp förre mig fick jag ligga i sängen, hehe. Vi gick och la oss vid halv elva då jag somnade direkt.



Lördag

Vaknade vid två på natten då Veronica skulle ut och möta de första spannet som kom in på första chekpointen. Men när hon gått så kollade jag på första spannet sedan somnade jag om. Min veterinär ringde mig vid halv fem då jag fick stiga upp för vi skulle hjälpa till där ute. Då de hade kommit in många spann. Jag gick ner och väntade på min veterinär och när hon kom ner så gick vi ut och hämtade papper i bilen där de stog förarnas namn och startnummer. Vi gick till hennes kollega och fråga vilka vi skulle börja med. Det fanns en hund med hög puls som Louise (veterinären) inte visste ifall den skulle få fortsätta att springa så innan vi åkte vidare till nästa checkpoint kollade vi till den hunden och då hade pulsen gått ner så den fick fortsätta. Vid kvart över tolv körde vi vidare till checkpoint Tenndalen där vi började att undesöka hundarna. Vi fick hjälpa till att ta tempen på vissa hundar, för alla hundar som hade hosta kollade vi tempen på. När vi kollat några hundar så var det mat som gällde och då bjöds de på kött, potatis och svampsås. Efter maten var det tillbaka till arbete på hundarna men nu fick jag och Veronica hjälpa till att hjälpa spannen till platsen där de skulle ligga. Det var så skoj att se hur trötta hundarna var för ju fort halmen kom fram så la de sig ner och somnade direkt. I Tenndalen var de obligatorisk vila i 6 timmar för både hundar och förare. När de 6 timmar gått så var hundarna utvilade och lika pigga som de var i starten. När vi stog och hjälpte veterinären kom en funktionär och undrade om jag kunde hjälpa dem att skicka iväg spannen när de skulle iväg. Jag fick till uppgift att räkna alla hundarna innan de begav sig iväg. Jag var där nere ända tills de blev mörkt då man fick hämta sin pannlampa för att kunna se något :P När vi skickat iväg några stycken var det dax för kvällsmat då klockan var halv sju och de bjöds på kyckling, potatis och svampsås som var mycket gott =D När man väl ätit kvällsmat då man var mätt gick jag ner igen och hjälpte till att skicka iväg spann men de fanns inte så många kvar då. Men jag stog inte där så länge för jag fick gå upp till tidtagningen och hjälpa spann som kom in. Men det var bara ett spann som kom in och de kördes av Anders Hörnlund för sedan flyttades tidtagningen ner till depån. Klockan var havl tio då jag ocg Veronica tog upp våra väskor där vi skulle sova. Vi somnade ungefär vid tio för vi skulle upp vid tre på natten och hjälpa spann ut.



Söndag

När klockan var två på natten vaknade vi av att dörren öppnades för de fanns inget lås på den och det var en som också jobbade på Amundsen som sa att hon skulle sova inne hos oss men eftersom de bara fanns två sängar så fick jag och Veronica ligga skavföttes men det gällde bara en timme för vi skulle ju upp vid tre, vi somnade om iallafall. Klockan tre gick vi upp och ner till sekretariatet som sa att de inte fanns så mycket att göra att vi kunde gå upp och lägga oss igen om vi ville men eftersom de inte fanns så mycket plats så gick vi runder och kollade lite istället. När klockan var halv sju, sju så började vi kratta upp halmen som var efter hundarna. När de väl var klart gick vi upp och käkade frukost med Lousie och då kom Richard och sa till oss att efter vi ätit klart kunde lägga våra väskor i bilen och hämta hans saker nere i sekretariatet och lägga de också i bilen. När vi ätit klart gjorde vi de och vi skulle också ha med oss ett släp till Röros. Så när Richard kom till bilen koppla vi släpet men innan de hade jag och Veronica hämtat två depå säckar som också skulle med. Vi körde från Tenndalen vid tio tror jag klockan var och det tog en timme till Röros från Tenndalen. Framme i Röros lasta vi av lite saker och sedan körde till där målet skulle vara. Framme vid målet så höll de på att sätta upp mål skylten och de fanns några funktionärer så vi slapp  hjälpa till =D. Efter väntat någon timme så kom första i mål som var Bjørnar Andersen och sedan kom Robert Sørlie. Men när de tre första kom i mål såg det ut så här:  

  1: Bjørnar Andersen
  2: Robert Sørlie
  3: Frode Wang

Och de tre SM vinnarna blev:

1: Nicole Burger.

2: Karsten Grönås.

3: Claes Arvidsson.

När de hade kommit in så körde vi tillbaka till hotellet och tog in våra väskor och fixade nyckel till vårt rum. Väl uppe på rummet så kolla vi på tv och sedan somnade man för var rättså trött, haha. När vi vaknade igen efter att de knacka på dörren skulle vi hjälpa till att bära upp lite priser till Richards rum men sedan så slappa vi bara hela kvällen tills vi skulle sova.

Måndag

Vi vaknade vad halv åtta men gick inte upp förrän åtta då ja klädde på mig och sedan gick vi ner och käkade frukost, så mycket det finns att välja mellan men blev mätt tillslut. När vi käkat klart gick vi upp till rummet och kolla tv och slappade eftersom vi hade jobbat hela helgen från fredag till söndag. På eftermiddagen kom RIchard och knackade på vår dörr och sa att vi skulle fixa priserna till kvällen. När det var klart slappa vi. När klockan var halv fem gick jag i duschen och fixade till mig för kvällen. Klockan kvart i sex gick vi ner med de sista och väntade tills maten var framserverad. De bjöds på massa olika mat rätter och det var mycket gott =D Kvällen bestod av prisutdelning som vi fick vara med och hjälpa till på. Vid middan så kom även ett country band upp och värmde upp inför kvällen för efter middagen så gick vi ner i baren där de spelade. När vi var nere i baren så han som är ordförande för Amundsen skulle bjuda alla på en drink så fråga han vad vi ville ha och då sa vi att vi ville ha cider och då vände sig hon som jobbade i baren mot Richard och han sa att vi gått ut skolan och jobbade hos han, mer än vi visste :P Men de funkade inte för hon ville se våra leg och då fick jag ta en 7up istället. När vi fått våra drinkar gick vi in där bandet spelade och satte oss och man var ju sugen på att dansa men vågade inte :P Veronica gick och köpte en cider och då delade vi på den så nu har hon blivit min langare, haha. När vi suttit ett tag blev klockan halv tolv och då gick vi upp och la oss och sov.


Tisdag

Vaknade klockan åtta och då blev de frukost och sedan gick vi upp och packade ihopa allt och slapp tills Richard kom och knackade på dörren och sa att vi skulle åka. Men först skulle vi packa ner alla saker i bilen för att sedan åka och hämta en sladd som användes för att packa till snön framför hundspannen. Först när vi skulle lasta så halkde jag på snön och sedan när vi skulle lyfta så klämde Veronica sin fingrar. Men när den väl var på vagnen kunde vi börja resan mot Hammerdal som skulle ta 4 timmar.

När vi kört några timmar så stannade vi till på en mack i Östersund där vi träffade Peter Edelbrock som är chef fär Scandic norden och som sitter i ledningen för amundsen och nan ville att vi skulle komma in på Scandic och ta en fika. Men innan de så gick vi in på macken där Richard var snäll och köpte en baguette och dricka till oss =) Men innan vi hade kommt fram till macken hade vi gjort sten, sax och påse om vem som skulle bära en scandic påsarna och vanligtvis brukar jag vinna men just då förlorade jag. Så när vi var framme på Scandic fick jag ta påsarna och lämna i receptionen och sedan blev de en god muffins och äppelkaka, vi satt där ett tag och pratade  och sedan körde vi till Willys där Richard storhandlade och sedan begav vi oss hemåt mot Hammerdal. Nu sitter vi och kollar på The fast and the furious 3 tror jag det är =)


Hundkörning ---->> Packning!

Commander Matrix

Idag på förmiddagen så var de väldigt slappt. Fast vi gav hundarna mat och borstade Commander som liknar ett får just nu:P Men när Richard kom hem på eftermiddagen hände de saker. Han frågade oss vad vi hade för ute saker med oss och inget var bra förutom strumporna vi hade med oss, lite störigt. De som inte var bra var våra "underställ" som inte var underställ och våra skor som inte heller var några kängor utan bara vanliga skor, som dom tänker här uppe i Jämtland. Jaja när Richard kommit så skulle vi få prova på att köra hundspann själva och det var ju skoj men lite läskigt för man tänkte bara att om jag ramlar vad ska jag göra då?! 

Veonica började köra och de gick väl bra förutom att i början så ville inte Giselle springa så hon vände hela spannet så dom bytade ut Giselle mot gamla Magda och Magda har inte sprungit på jätte länge så hon blev nog lite förvirrad och fattade inte nåt. Jaja när Veronica åkt iväg så fick jag plocka lite hundskit inne i rastgårdarna och sedan dröjde de inte länge tills de kom tillbaka igen då det var min tur att köra och det gick väl bra förutom att hundarna inte lyssnade på mig, haha. När jag kört halva rundan så blev du uppförsbacke och då skulle jag hjälpa hundarna genom att sparka i marken men då kände jag att jag sjönk ner till knäet och då var jag rädd att jag skulle tappa spannet men gjorde inte de som tur var =D Väl framme igen satte vi in hundarna och plockade undan alla sakerna och tog ut släden och gick in i huset där vi kollade vad som skulle göras innan morgon dagen. Då jag och Veronica fick 20 min på oss att packa sakerna för sedan skulle hundarna ha mat och kött. är de väl också var klart så diskade veronica och jag gick ut i stugan och fixa och prata lite med en kompis, hehe. Nu ikväll har de inte hänt så mycket, vi packa klart de sista och gick in och kollade på efterlyst sedan blev det sängen för vår del, nu ligger man här och bloggar ska väl lägga undan data nu och sova blir en låååång dag imorgon. Förresten glömde berätta att kommer inte blogga något dessa dagarna då jag inte har tillgång till data så hela onsdag nästa vecka blir att blogga om Amundsenrace ;)

Puss o God Natt

Olivia


Amundsenrace!



Idag får ni smsa mycket eller ringa för sen kan jag inte svara förrens igen på Tisdag =)

Puss Olivia


Snöskoter---->>släde

Idag gick vi upp och inte gjorde så mycket men när klockan var typ kvart i tolv följde vi med Josse och hon lämnade oss på Ica där vi inhandlade mat till Amundsen för fatta vad dyrt de är i Norge :O När vi kom tillbaka gav vi hundarna mat och kelade lite med dem och filma hundarna =D När Richard kom hem följde vi med han ner till deras granne för han skulle hjälpa dom att fixa till deras släde för dom ska tävla imorgon :P Då vi fick se hur man vallar undersidan på släden. Vi var väl där i en timme tror jag. När släden var klar åkte vi hem och gav hundarna mat och efter de gick vi in och åt kvällsmat. När klockan blev 18.00 gick vi ut och kopplade släden bakom skotern då vi skulle lära oss att stanna. De var väldigt skoj men var väldigt sugen på att test köra skotern, hehe. Imorgon blir de nog att vi ska köra med hundar :P Innan ikväll så tog Richard fram några böcker om Sibirian Husky och berättade hela historien bakom rasen och vi får även lära oss lte olika om tillexempel hur man kan göra sitt egna hundfoder och lite allmänt om just slädhundar=) Nu sitter vi och kollar på en film som går på 6:an en skoj film, haha.

Nu ska jag sova tror jag, ha de bra =)



Puss o God Natt Olivia

Lite blandade bilder =)



Bild 1: Den här snygga skylten gjorde vi och jag  målade de röda, snyggt va? :P
Bild 2: Vilken snyggning som målar, haha!
Bild 3: Släden som vi får åka på bakom hundarna =D
Bild 4: Alla selar till hundarna.

Hihi tog bilderna från Veronicas blogg, hehe.

SAKNAR DIG!!



SAKNAR DIG! Snart kommer jag hem igen så vi kan ut och gå och du kan pussa mig!!

Puss Olivia

Ledig + Östersund!

Idag tog vi bussen in till Östersund och skulle shoppa skor =) Men påvägen till bussen så sa vi att ingen av oss får ramla och just då så ramlar Veronica, haha. Lite skoj att vi prata om de oxå ramlar hon, hahaha! Jaja vi kom tillslut fram till busshållplatsen där vi väntade på bussen, när bussen kom gick vi in och fatta de kostar 50 spänn in till Östersund liksom det är mer än vad det kostar för mig hem från Svalle till Ängelholm =D När Richard kom hem följde vi med ut till hundarna som var ute och sprang i den stora hagen och då menar jag stora!  Vi gick med hundarna till slutet av hagen typ och då gich Richard rakt ut i snön och sjönk ner till midjan och alla hundarna efter han, som hundarna kämpade :P När vi var klara med de gick vi och hämtade kött och gav hundarna de. Sedan blev de tacopizza till kvällsmat, mums var de =D Nu sitter jag och pratar med Ida på skype fast via chatten :)

Lite bilder på vad jag inhandlade i Östersund:



Bild 1: Björn Borg skor från Eurosko
Bild 2: Mössa som vi fick från Richard, ska användas vid Amundsen.
Bild 3: Roller från Clas Ohlson, behövs här uppe så som Atenna fäller :P
Bild 4: Skydd till datan från Clas Ohlson

Hang On

Olivia

Slappe dag!

Idag var det en trött dag för alla. Vi gick runder och gäspade allihopa, haha. Det har inte hänt så mycket idag förutom att vi gett mat till hundarna, städat och kelat med dom. Sedan deckade jag typ i en timme, haha. Jag gick in och duschade och när jag och Veronica satt och kollade på Singing Bee så skulle barnen duscha men dom vägrade helt totalt så Josse blev vansinnig på dom men fick barnen till slut in i duschen. Efter de duschat klart så skulle Josse klippa naglarna på Felix den största och då råka hon klippa så de började blöda lite men han fick för sig att hon nästan höll på att klippa av han fingret, haha. Så han kom till oss och vissade hans "stora" sår på fingret :P På kvällen kolla vi på en film som heter LIttle man som är en film som måste ses för den är väldigt skoj. Nu ska vi sova ska in till Östersund imorgon =D Puss o Godnatt!




Sidor jag tycker ni ska gå in på:

http://www.amundsenrace.com/svensk/start.htm

http://www.amundsenrace.com/svensk/arkiv.htm


Puss Olivia

Miss you allot!!!!!!!




Ja nu sitter man här och väntar tills hundarnas mat ska bli klart. Om ni skriver kommerntarer och vill att jag ska svara så skriv er mejl adress också och den kommer inte synas för andra, det är bara jag som kommer se den! Lite svårt att svara er annars :P Idag händer de nog inte så mycket men imorgon ska jag och Veronica in till Östersund en runda =)

Hang on

Olivia

Halt som en isbana!

När man öppnade dörren så hade de snöat lite men inte mycket men det hade även frusit på marken så det är ju glashalt överallt! Jaja idag fick vi börja med att städa ur hundtransporten som Richard använt till Polardistans. Men det gick rätt fort att städa ur den. När de var klart gick vi till hundarna och släppte ut dom bur för bur eftersom vi inte riktigt är så säkra än men medans de ena kolla till hundarna så fick den andra plocka skiten hos hundarna. När vi gjort alla burarna kela vi med varsin hund och jag tog Lynx som är en vit husky, skit fin =) När de blev för kallt att sitta där inne gick vi in i värmen. När klockan var lite över fyra så gav vi vatten till hundarna som innehåller lite kött och efter de fick de varsin bit kött som innhåller exempel fisk, fågel, kyckling, kött som är ner malt. När de var klart så var vi klara för dagen. Eftersom de skulle på fest vid 18.00. Nu ikväll så gjorde jag och veronica tacos och då blev de mycket skratt så man knappt kunde äta, haha, efter vi ätit klart plockade vi undan och kollade lite på tv och nu sitter vi och kollar på Get Smart. Sitter barnvakt just nu till deras barn så blir väl att sova när dom kommer hem =D

Lite bilder från idag!

Lilla Lynx =DDisco och ChalleFatta stolparna är typ nedgrävda av snön.Så fin han är!

Någon som vet hur man lägger in videos på bloggen för jag fattar inte :P

Hang on my readers ;)

Olivia


Bilder inne i stugan!



Så här ser du ut där vi bor, inte de finaste men de duger =) Sista bilden blev väldigt mörkt!

Kram Olivia

20/3 -09 Hundspann!



När vi vakna åt vi frukost och sedan gick vi inte till dom andra och fråga om det fanns nåt vi skulle göra men just då fanns de inte så mycket men när klockan blev typ elva gick vi ut i en bod och sorterade västarna som är till alla handlers till Amundsenrace. Det var 70 stycken så det var rätt mycket att sortera! Efter vi gjort klart de skulle vi göra en skylt där det skulle stå Veterinärbesiktning och en pil för att folket till Amundsen ska veta att de ska gå åt rätt håll. Veronica skrev texten och jag fyllde i med röd färg. När jag skulle göra de tyckte Richard att jag skulle ha på mig en svart sopsäck för att inte klada på mina kläder och när jag väl fått på den så skicka han Veronica att hämta kameran och han tyckte ju det var skit skoj, men han bara driver med oss hela tiden men det är skoj =D Innan jag och Veronica gick in gav vi hundarna vatten med blandat med kött. För hundarna måste ha de innan dom ska iväg att köra. När det var klart gick vi in och åt mat.

Efter maten gick vi ut och gjorde iordning släden och hundarna och klockan var 13.25 när vi gav oss iväg. När vi åkte så berätta han en historia om en bäver han stöt på en gång när han var ute och körde och den var skoj, haha. Vi var väl ute i ungefär en och halv timme och så mysigt det var att åka i skogen synd att vi inte har så här mycket snö i skåne. När vi väl var tillbaka fick vi vila lite och då åkte vi och handlade godis och lite mat till mig och Veronica imorgon för dom ska på 40års fest. Väl hemma igen bytade vi om och gav hundarna först torrfoder och sedan gick jag ner och tog isönder kött till hundarna och när hundarna väl fått köttet gick vi in för att äta och sedan blev de duschen för min del ,mycket skönt. Efter kvällsmaten kollade vi på Snow Buddies och vilken söt film, ska ta den av Richard sen, hehe men ska ta massa filmer av han sen, hehe. Nä nu ska jag sova känns som jag  sover när jag skriver.

Vi hörs imorgon

Puss och god natt Olivia

En händelsedag!

Idag gick vi upp vid nio och åt frukost och efter de gick vi ut till hundarna och gav dom mat och städade ut skiten i burarna då hundarna även fick springa i hagen. I förmiddes så var där ett par som hämtade hunden Tenana för dom ska låna henne till en hundspanns tävling. Så nu ikväll när Rickard och vi kom ner till hundarna hade han glömt att dom skulle låna henne så han blev först lite orolig innan han kom på de, haha.  I eftermiddags satt vi i stugan och läste lite av de papper som vi fått av Rickard gällande vad veterinären kollar på när en hund är med och springer. På eftermiddagen när Rickard kom hem åt vi lite innan vi skulle iväg på att möte angående ett hundspanns race som ska gå av stapel nästa vecka på fredag och det heter Amundsenrace.

Detta är bara andra året som Amundsenrace funnits. I detta race så kommer alla dom stora tävlande från många olika länder att vara med att tävla men även de som inte är så stora får också vara med. Ikväll så var vi med på de sista mötet dom hade innan de ska starta och det var väldigt intressant att höra hur stort de igentligen är. Liksom de är inte bara att säga nu kör vi en lång runda med hundarna och ser vem som kommer först. Utan de ligger väldigt mycket arbete bakom de hela! Mötet varade väl i ungefär 2 timmar men vi hade fått varsin data så om vi inte ville lyssna hela tiden kunde vi vara på dom, hehe. Jag och Veronica fick en uppgift att göra en skylt där det ska stå Veterinärbesiktning och en pil så folket vet var dom ska gå. Detta ska bli en väldigt spännande, intressant och roliga dagar tror jag fast vi inte kommer att sova så mycket ;) I slutet av hela racet så ska det vara en banket där de delar ut priserna och det är uppträddande. Men ska försöka att blogga så ni får se :P Nu ska vi sova blir en lång dag imorgon med för då ska jag åka hundspann =D

Tävlingens totala sträckning är ca 422 km, uppdelad på följande distanser: 


Östersund-Ljungdalen: 142 km .


Ljungdalen-Tänndalen: 69 km .


Tänndalen-Grövelsjön: 83 km .


Grövelsjön-Tufsingdalen: 88 km .


Tufsingdalen-Røros: 40 km .




Ha de bra så hörs vi från

Olivia i fjällen

ps: saknar Gnista JÄTTE MYCKET och har hört att hon saknar mig med, lite gulligt!!!!!! Ds

Dag 2 uppe i fjällen!

Idag när vi vaknade var väl klockan runt 09.00. Vi klädde på oss och gick  in i huset för att äta frukost. Efter frukosten gick vi ut och släppte ut hundarna ur burarna så att de fick springa av sig. Sedan när de var klart så fick vi mycket tid att göra ordning i stugan och vi hann även att kolla på en film fast inte hela för Rickard kom hem från jobbet och då gav han oss jobb!
 
Jag och Veronica gick ner för hämta alla hundselarna till hundarna för han skulle köra en runda med hundarna idag och då fick Veronica följa med att åka. Medans Veronica gjorde iordning och tog fram släden så fick jag åka med Rickard på scottern för han skulle köra upp spåret som de skulle köra i och det var skoj fast känns som när man åker fyrhjuling=D

Klockan blev väl fyra tror jag då de åkte iväg när de åkte så fick jag hålla i en av hundarna (Magda) för hon kan hoppa över gallret när de kör iväg. Rickard har även gett oss en uppgift att kolla så att dom följer rätt gällande att hålla hundarna i bur och se ifall vi kunde hitta något fel men såklart så är dom godkända.

Jaja när de hade åkt iväg kolla jag till hundarna lite och sedan så kom deras barn ut och jag fick ju leka med dom i snö massorna =D Efter drygt en timme kom dom tillbaka och jag fick hålla i Magda igen och hjälpa till att sela av alla hundarna. När det var klart fick hundarna mat och vatten. Det finns en hund som heter Lynx som blev jätte trött och då menar jag trött hon orkade typ inte hålla ögonen öppna eller stå på benen och då fick Rickard kyla ner henne och försöka få i henne vatten (snö).
 
Eftersom hon var så trött tog vi ut henne ur buren och satte fast henne i en lina som var utanför burarna där hon fick ligga och vila. När det var klart gick vi in och pratade lite då Rickard gör mat i huset. Idag blev de kotlett och klyft potatis som var mycket gott =) Efter maten plockade Veronica undan och jag fick gå och släppa in Lynx till sina kompisar då hon hade vaknat till igen men inte ätit något så imorgon får jag ge henne köttbiten som hon skulle ha. Ja och nu ligger jag här och bloggar ska sova snart är trött efter en hel dag ute i snön men skönt och skoj är det iallafall!

Lite bilder från idag:

Skönt att vara ute och springa.Hundarna i den enorma hagen!Tenana och Finess.Hundarna galna innan de ska iväg!Commander, Matrix!Sheltie (bebis) Fatta där vid kanten på huset längst till vänster är marken och sen de till höger är så mcyket snö som det finns här uppe =D Den snön inne i burarna är inte marken utan marken är under alla den djupa :P Haha hoppas ni fattar x)Detta är stugan vi bor i. Men bor bara på nedersta våningen som består av ett rum men det är mysigt =)

Nu ska jag sova ha de bra så hörs vi!

Kram Olivia

Resan upp till Jämtland!



Fatta de är typ 2 meter djup snö på bilden!!!!

Jaha oxå började den lååånga resan till Jämtland! Tog tåget som gick 22.04 från änglholm till lund. Där möte jag Veronica och hennes pappa. När tåget kom som skulle gå till Sthlm då vi gick på fel vagn så vi fick typ vandra genom alla sovkupér innan vi kom till våra platser! Vi satte väskorna på ett ställe man kunde sätta dom och sedan gick till våra platser. Eftersom de inte var sov kupér va det ju inte så jätte skönt att ligga men det funkade =D Resan tog väl ungefär 6 och en halv timme till Sthlm där vi sedan bytade till Sundsvall som inte var några problem bi hade ju allt trots en halv timme på oss. Fast all denna eviga jobbiga packning var sjukt jobbig och då menar jag jobbig!! Jaja väl på tåget till Sundsvall fick man sovit lite men inte så sköna platser men de funka de med! Väl i Sundsvall tog vi tåget till Östersund som var likadana som våra pågatåg :P När vi kom fram till Östersund så skulle vi hitta bussen till Hammerdal men de tog jättelångtid men vi fick gå skit långt och jobbigt var de med alla packning!!! Men efter vi gått mycket hitta vi till slut bussterminalen och kunde ta bussen till Hammerdal där vi sedan blev hämtade av Josefine och hennes dotter Felicia. Jaja nu ska jag sova har varit en lång dag!!!

Sov gott alla från Olivia i Jämtland!!

Trappan!

Idag är det sista dagen jag är hemma på tre veckor fattar inte hur jag ska klara mig utan min lilla bebis Gnista <3 Idag sov man till tio och sedan gick jag upp och käka frukost sedan ut en lång runda med Gnista =D När man kom hem igen packa jag de sista och nu sitter man här och kollar på Merlin, ett skit bra program!

Ha de nice

Olivia


Detta är vår nya trappa!


Packa & Melodifestivalen!

Kvällen började med att Amanda och Ebba kom hit och vi spelade först Super Boogie och sedan var det dax för lite Need for Speed Undercover, ett spel jag älskar! När klockan blev halv åtta började vi på maten då det blev lax, färsk pasta och en creme bonjour sås som innehöll charlottenlök och gräslök. Den kan rekomenderas! Vi kollade på melodifestivalen dä vi gillade juryns röster men sen när svenska folkets röster kom blev de ju bara skit!!!!! Jaja nu är klockan halv tolv och man ska kanske snart sova får se börjar känna att ögonen vill sova lite för imorgon blir de träna lite med Gnista, packa klart allt sen på kvällen upp till Sofi och Jocke och spela Buzz och Wii =DGrrrr snyggingen själv ju, Haha =D Eller håller ni med mig?! ;)

Ja detta är då var svenska folket röstade fram:

1. Malena Ernman - La Voix

2. Carolin Uf Ugglas - Snälla Snälla

3. E.M.D - Baby Goodbye

4. Måns Zelmerlöv - Hope of Glory

Men det var synd om Molly Sandén som bara fick 2 poäng.



Ha de bra hör av mig imorgon tror jag, haha!

Olivia och en sovande Gnista

Ännu en dag! Massa kärlek på dessa hundarna<33

Gick upp och Duschade vid sju sedan gick jag och Julia ut med våra söta små hundar <3 Ja gick till skolan vid typ fem i åtta och första lektionen var data där vi skulle fylla i blanketter om droger och cigaretter. Sedan var det biologi där vi fick tillbaka proven och det gick ju sådär :/ Efter de var det lunch och sedan gick vi ner till Hundens Hus där vi skulle planera själva vad vi skulle göra. Vi bestämde att vi skulle först gå en runda och sedan ner till agilitybanan men då fick man inte lov att vara där nere så vi fick gå in i rassthagarna istället och busa och aktivera dom. Efter de sa vår lärare att vi kunde gå in i smådjursstallet och gå med hundarna men vi fick inte för den andra läraren som var där för de fanns så mycket folk där. Så vi gick tillbaka till hundens hus och tog in hundarna igen oxå fick vi sluta. Då bar det av till engelska B som slutade kvart över 4 men lektionen gick hytsat snabbt tyckte jag. Efter vi slutat gick jag till lägenheten där Julia, Ica och Cassi fanns. Ikväll ha de inte hänt så mycket förutom att vi skulle äta onsdags fika men det fanns ingen idag så Julia och Ica gick till affären Ica och handlade gott, mums. Medans jag och Jane gick ut med våra små vovvar och nu är Gnista uppe hos Jane och leker med Tarzan så trött hon kommer bli av de. Här kommer lite bilder på Gnista och Tarzan!

Gnista och TarzanTrötta små hundar efter lek! <33


Lite bilder från Svalöv!

Svensson Svensson husen kallar jag dom för!En söt Dansk/svensk gårdshund!En bäck i Svalle!

Skola igen =(



Våra kossor hemma! Söta och nyfikna =D Idag är det skola igen men bara tre dagar sen APU! Kommer inte vara i skolan på en hel månad

Ledig idag!

Denna bilden gillar jag på henne, sååå fin <3Två träd sitter ihop, coolt :PVille du nåt?
Vad finns där?
Idag gick jag upp vid nio och åt frukost sedan vid tio åkte jag upp till min veterinär där Gnista fick sin spruta och sedan bar det av till skogen med farfar och Gnista! Det var mycket skönt men man blev trött efter åt. När vi gått en timme så gick vi hem till farmor och farfar där det bjöds på spaghetti och köttfärsås, mums! När man ätit klar åkte man med farfar hem så jag slapp gå, hehe. Sedan fick jag enn ryck att börja dammsuga hela huset och städa undan :) När lillasyster min kom hem gjorde vi kladdkaka mkt gott och nu ikväll övningskörde jag ner till Svalle som gick bra och nu sitter man här och skriver!

Have a nice night!

Olivia och Gnista

Ner till Svalle och vända :P Gnista 1 år!!!!

Grattis Gnista och hennes syskon på 1 års dagen!

Jag gick upp vid ungefär tjugo i sju och duschade sedan gav jag presenten till Gnista eftersom hon fyllar 1 år idag! Vid halv åtta körde vi först med Gnista till farmor och sedan till Munka där pappa skulle hämta lite saker och sedan bar det av till Helsingborg där jag tog tåget halv tio. Var i Svalle vid kvart över tio då vi började men Häst som INTE är ett roligt ämne! Efter de var de lunch där de bjöds på ris och chilli con carne inte världens godaste men de gick ner. Efter lunch var den samhällskunskap som vi hade prov i och det kändes mycket bra =) Igentligen slutade vi två men eftersom dom flesta var klara innan så fick vi sluta så vi hann med bussen som gick tjugo i två och den tog ju jag så klart :P Så var hemma i Ängelholm vid tre där man blev hämtad av sin kära farmor <3 Nu ikväll kolla jag och Linnea på Bed time stories och det var inte världens bästa film jag sett men den funkade :P Nu ska jag ge Gnista mat och sedan ut med henne i de kalla vädret, brrrrr!

Have a nice night

Olivia och Gnista!

Väla och övningskörning!

Mina nya kängor, mkt sköna =D
 Min nya kamera =)

Idag var man på Väla och elgiganten. På väla inhandlades min nya kängor =) Vi tog även en runda på Clas Ohlson där de inhandlades två USB minne och en webbkamera till mamma och pappas data :P Sedan körde jag och pappa vidare till Elgiganten där jag köpte min kamera =) Eftersom den igentligen var slut men så hittade han som säljde den såna som blivit tillbaka lämnade och då fick jag hela kameran för 890 + 1 gb minne för bara 59 kr ;) Jag körde hela vägen hem men körde först en runda i Ängelholm som gick bra tyckte jag förutom den där dumma bilen som inte blinkade i korsningen och då blev jag arg på den!!!! Väl hemma gick jag ut och fotta lite, hehe.

Ha d gott

Olivia

Barnvakt!

Gick upp halv nio och käka frulle och sedan var de att följa med Linnea upp till gymnastiken där jag träffade min veterinär =D Bestämde med henne när Gnista ska ha sin spruta. Sedan gick man hem till farmor och hjälpte henne att installera hennes webbkamera så att hon kan börja chatta med Ida hon med :) Sedan gick jag med Gnista hem vilket var väldigt skönt, nu ikväll sitter man hemma hos min kusin och passar hans barn och vilka små busungar. Vi käkade pizza då min snälla kusin körde och hämtade pizzorna med sin Epa traktor. Nu leker dom så snällt men dom ska snart nanna ska jag se till, hehe. Glömde att berätta att Gnista och fick följa med!

Natti Natti

Olivia


Men åh!!!!!!!!!!!!

Neeeeeejjjj han åkte ut!!!!!! Varför gjorde han det? Svenska folket kan ju inte rösta, någon som håller med mig??

Olivia

Fredag!

Fredag idag då, bara vara hemma denna helgen och nästa sen bär de av till fjällen där det är 1,5 meter snö =D I helgen blir de att skaffa saker till fjällen och imorgon ska jag gå en runda med Gnista runt storesjön =) Jag är ledig på Tisdag, mkt sköönt och då ska jag vara hemma med min vovve <3 Idag har de inte hänt så mycket bara varit hemma och slappat men var en runda uppe hos farmor och farfar och käka middag då de blev kyckling och potatis, mums. Ikväll kolla man på Let´s Dance där de var film tema och dom från High School Musical som gör de som musikal var där och sjöng. Men dom sjöng ju fel i början och det tyckte vi inte om, haha. Nu sitter vi och kollar på Så ska de låta fick ju spela in de eftersom vi kolla på Let´s Dance!

Have a nice night!

Olivia


Torsdag!

Vaknade imorse och gick ut med Gnista sedan när jag kom in gick jag på dass och när jag sedan gick ut genom dörren kände jag att de började flimra framför ögonen på mig och sedan svimma jag rakt ner på golvet men vakna direkt, inte så skoj precis :)  Pappa kom ner och hämtade mig :) Så de blir att vara hemma imorgon med! Snart helg, skööönt!

Ha de bra

Olivia

Onsdag!

Borta bra men hemma bäst!
Snart så åker man upp till Hammerdal där jag ska göra min praktik på en Slädhundkennel och åka skidor med min Kusin tjej ska bli skoj men fatta så nervös jag är redan!! Men in stugan så finns de ju varken toalett eller vatten men har för mig att det finns internet =D Wiie så jag ska försöka blogga varje dag och lägga in bilder så ska ni få se, hehe. Nu har jag även börjat att ha Gnista lös i lägenheten och en så länge går de bra =)

Nä nu ska jag käka litta midda!

Ha de bra

Olivia

En meningslös skoldag!

Idag när man kom till skolan så satt man och vänta i tjugo minuter på att föreläsaren som skulle komma men hon kom aldrig så vi fick kolla på en film vi redan sett, mycket drygt! Efter 10.10 rasten hade vi utvärdering om vad vi hade tyckt om Hunden i människans tjänst och efter de sluta vi så jag slutade vid halv elva idag inte helt fel för imorgon slutar man ju tjugo över fyra  så det kändes inte så lönt att vara i skolan idag ;) . När man kom hem gick jag och handlade falukorv så de blev makaroner och falukorv istället för den mindre goda fisken ;)

Ha de bäst!

Olivia


Svalle!

Gick upp vid kvart i sju och sedan fick man ju fixa till Svalle. Åkte hemifrån vid halv åtta med pappa vilket var väldigt nice att få skjuts ner till till Hbg! Nere i Svalle började man med Häst och sedan samhällskunskap där jag inte fattar vad vi håller på med oxå har vi prov i de om en vecka känns ju bra, haha (not). På lunchen hämtade man Gnista och gick hem till Tanya där vi spela Guitar Hero eller ja Tanya och Sabina spela och jag kollade på , hehe. Sedan stanna Gnista hos Geisha och vi gick till skolan. Efter skolan gick jag och Tanya en runda med hundarna och det var väldigt nice =) Nu sitter man här och ska väl snart käka kvällsmat.

Ha de bra

Olivia

 Haha Gnista dricker ur ett glas :)


Söndag slut :(

Min bebis bara 9 veckor!



Jaha då var snart söndan slut och de bär ner till Svalle imorgon inte helt skoj vill vara hemma nu i mitt nya rum ju men kan hoppas att veckan går snabbt! Ja i helgen blev man ju lite irriterad på vissa personer som lovat en sak men sen inte håller de så man litar ju inte på längre på dom!! Just nu ligger man och lyssnar på High School Musical 3 låtarna som jag har blivit helt knäpp i men dom är ju såå bra!!! De gick inte så bra att skypa idag för de bara hackade hela tiden vilket var väldigt störrigt.

Gnista har blivit väldigt duktig tycker jag går utan koppel med henne och hon tycker de är skit skoj att träna agility så längtar ju till sommaren då man kan springa ute i hagen med henne i bara skjorts och linne! Då får man ju samtidigt lite solbränna, hehe. Nä nu ska jag kolla film men vi hörs ha de så bra och dröm sött!!

Kram Olivia


Ego bild!

Kände för att vara lite ego, haha. Saknar dig!

Idas rum!


Här har du bilder på ditt nya rum Ida!

Idas rum!

Idas nya rum, hehe!

Söndag igen!

Snart ska man på 18 års kalas och sedan blir de hem där mormor och morfar väntar för vi ska skypa med ida i em =) Tyckte även att min sminkning blev väldiggt bra idag :) Igår var en väldigt händelse full dag något jag inte räknat med men de var både skoj och mysigt! Ikväll händer de inte så mycket mer än att jag ska packa ner till Svalle. Vi har ännu inte fått igång vårt Wii vilket irriterar mig väldigt mycket för vill ju spela Need for for speed Undercover!!!! Tänk att de redan är söndag och om två helger så åker jag ska bli spännande med nervös som in i men kommer blogga där upp och lägga upp bilder så ska ni få se allt jag är med om men måste skaffa kamera först vilket jag hoppas blir nästa helg! Kommer sakna min bebis Gnista som in i fattar inte hur jag ska klara mig utan henne i hela 3 veckor :O

Nä nu skajag nog snart åka så får väl logga ut och fixa de sista!

Kramar Olivia


Lördags mys!

Igår blev de tyvärr inget diskande men Amanda kom hem till oss så hade hon med sig Sune. VI käka kyckling och klyftpotatis som blev väldigt lyckat faktiskt =) Vi kolla på High School Musical 3 och gick ut med våra hundar lite då och då men amanda våga ju inte gå ut själv för hon var rädd att de skulle finnas tjuvar så jag fick följa med henne ut, haha. Hon var oxå väldigt snäll som låsade alla våra dörrar så vi slapp tjuvarna ;) Jag somna vid kvart i två typ och gick upp vif halv nio.

Tack för en trevlig kväll tjejen!

Kram Olivia

ps: amandas lilla söta bebis på bilde ds

RSS 2.0