En vecka kvar sen skolan =(

Jaha då har man snart haft 4 veckors praktik och mycket har jag lärt mig, Wiiee! Kanske man till och med har fått lite helg jobb. De jag har lärt mig är hur man bedömmer åldern på en ung häst och ta sprutor och göra iordning sprutor! Imorgon bär det av till Göteborg med släkten på pappas sida fast bara kusiner så inte så många precis men lagom! Ja jag kan ju säga att jag är inte så duktig på att uppdatera min blogg precis, haha. Eftersom vi ska bort imorgon har Gnista åkt ut till Amanda och Ebba och ska sova där till imorgon så ikväll får man sova själv =(





Puss Olivia <3

Hemma dag!

Sov länge idag och gick upp vid tio tro jag klockan var. Käkade frukost och sen klädde jag på mig och gick ut med Gnista men vid 12 kom Amanda och Ebba hit så hoppade Ebba av hos Linnea och jag följde med till Bialitt där det var familjedag men eftersom de regnade var där inte så mycket folk och vi var inte där så länge för var ju blöta :( Väl hemma igen stannade dom och pratade ett tag. Sedan gick jag med linnea upp till hennes förråd och hjälpte henne att städa de. På kvällen kom mormor och morfar så de har inte hänt så mycket idag och imorgon blir de väla med mamma, linnea och hennes kompis Tina!



Puss Olivia


Lorden från gränden!

Igår åkte vi till Fredriksdal för att kolla på Lorden från Gränden! Vi var där väl vid halv sju då vi satt oss i parken och fikade och tur med vädret hade vi iaf =D Eftersom Johnny min "morbror" hade fyllt år så satte vi ljus i hans baguette och ljusen var en 5 och en 3 eftersom han fyllde 53 xD De tyckte han var mycket skoj, haha. Vid kvart över sju packade vi ihop och begav oss till ingång vänster ;) Vi gick in och väntade tills de skulle börja och när klockan slog halv åtta startade de! I början var de lite segt men sen när Claes Malmberg väl börjat så blev den rolig.

Nu var det paus och då ville jag, linnea och johnny ha popcorn så jag fick pengar av Johnny och gick och köpte de, gott. Men vi fikade även på kanelbullar som Anne bakat. Köpte en liten och stor popcorn =D När pausen var slut eller lite innan bestämde vi oss för att ta på regnkläder för kändes som de skulle börja regna när som helst och det var ett bra beslut för bara en halvtimme senate öppnade sig himmlen och regnet kom. Då sa Eva rydberg nu avbryter vi så ni kan ta på er regnkläderna och då sa Claes skoj att se en levande camping, haha xD När alla fått på sig kläderna så startade de igen. Vid halv elva så var teaterna slut och jag säger bara synd Ida för du missade den. Den var bättre än förra året =D När vi åkte hem så kom regnet och då var de skönt att sitta i bilen. Hemma vid halv tolv ungefär och då blev de sängen direkt. Så klart blev Gnista jätte glad när vi kom hem!

Puss Olivia

Bilder på scenen kommer när jag lagt in dom på datan =)


Full dag med praktik!

Vaknade runt halv sju men låg kvar till kvart i sju då jag fick gå upp. Gav Gnista mat och släppte sedan ut henne medans jag käkade frukost. Jag blev hämtad av Nina vid åtta ungefär då vi körde och tankade och handlade lite och sedan mot första patienten. Patienten var en häst som hade ett jätte stort sår eller ja sår och sår det var mer ett köttsår. Men idag var det andra gången Nina kollade på benet så de hade läkt ihop jätte fint så ägaren fick lite info hon ska göra med de. När vi stod där så ringde hennes mobil och då var de en som trodde hon ringt till en läkare men så var det ju till en veterinär, haha xD Sedan hade vi en liten lucka då vi hämtade upp lite saker och tog en liten fika för de var vi värda tyckte vi^^. Vid elva var vi hos nästa patient där de var 3 hästar som skulle bli behandlade av sina tänder. Den ena drog vi ut 2 tänder på och de andra rengjorde vi och kollade. Det var en skoj och intressant kort vecka =D Igår fick jag även ta sprutor på 2 katter och idag ta spruta på en häst så nu har man lärt sig de med! Har börjat fundera på att bli Veterinär ändå, hehe!

Bild på en häst när käken är upphakad:



Puss Olivia


Praktik!


Imorgon börjar praktiken som varar i 4 veckor, ska bli skoj. Rätt skönt att det är hemma vid så ja kan umgås med Gnista och inte lämna henne!


// Olivia


Gårdskamp!

Igår (Lördag) var vi med mormor och morfar och skulle till Gårdskampen. Men först var vi och åt på Lögnäs Gård och åt och maten var väl inte det bästa men de gick ner! De var en jättefin gård som hade varit ett ko- och gris stall innan. Sedan åkte vi vidare till Gårdskampen som ligger utanför Båstad typ där de är som Fångarna på fortet typ. De olika grenarna var t.ex. pilskytte, klättring, pussla ihop pussel, hålla mjölkanor i 4 min och en massa andra grenar. Mitt lag kom på andra plats, wiiee! Sedan körde vi hem till mina kusiner där vi grillade och några badade och tur med vädret hade vi =D När pappa kom på kvällen och hade med sig Gnista. Helt plötsligt så sprang hon runder och letade efter mig och jag fatta inte vad som hänt men så sa linnea att hon fått sig en stöt från staketet och fy så rädd hon blev men jaja hon glömde de efter ett tag igen. Det var en skojig dag och det är alltid lika skoj att umgås med släkten fast de saknade 3  kusiner och en syster när vi var på gårdskampen. Vi körde hem vid halv ett tror jag klockan var och sedan somnade jag vid halv två.

Lite bilder från dagen:



Puss o kram Olivia


Veckorna bara går!

Jobb.....Jobb....Jobb......Jobb! Har jobbat hela denna veckan förutom i onsdags då jag körde inne på körskolan som gick bra tyckte jag förutom att jag inte var van vid den bilen men de fixa sig ändå. Hoppas ja kan ha körkort innan Ida kommer hem, har satt de som mål! Snart är sommarlovet slut och de börjas med praktik den 10 Augusti hos Nina Lundgren (Veterinär). Ska bli rätt skoj ska ju hjälpa henne att fixa lite på hennes lilla klinik. Sen är vi bara i skolan en vecka och sen bär de av upp till fjällen med klassen och den andra klassen vilket ska bli skoj, upp till Grövelsjön!

Sen är de är de ju höstlov, jullov, nyår, påsklov och STUDENT! Helt sjukt att man redan varit nere i Svalöv i 2 år och bara ett år kvar känns som ja började där nere igår, haha ;) Men imorgon blir de jobb så upp klockan kvart i 5 får ju köra moped :/ I detta tillfälle önskar man att man hade körkort!

Sov så gott! Puss o kram skumbanan!

 

Gnista hos mormor och morfar!


RSS 2.0