Veckorna bara flyter på!

Igår var jag väldigt duktig =) Jag tvätta, dammsuga och torkade golven, var ju tvungen att testa golvmoppen som vi köpt :P Så nu är golven rena och fina. Vid två blev jag hämtad av Sanna så åkte vi ut till hundägarskolan i Ängelholm och köpte ett dagskort så släppte vi hundarna i den ena hagen som är där och då passade jag även på att träna lite agility med Gnista! Såå sugen jag blev på att börja träna de igen!! Vi ska skaffa ett årskort så får man åka dit och släppa och träna hundarna när man vill, skit bra! Funderar även på att börja på lydnad med Blue för tror att han hade behövt de och samtidigt det sociala att han ska lära sig att man kan gå förbi en annan hund utan att behöva hälsa. När vi sedan kom hem gick jag och duschade, skönt! Vid tjugo i fem gick jag upp till min veterinär och fixade ett testikel intyg till Blue och dom satt där dom skulle xD För uppfödaren Mia ville ha det eftersom han parat en tik (tiken i förra inlägget) och det var första gången. Så efter jag varit där åkt ejga och mamma och handlade lite mat och annat och när vi kom hem tog vi av påsarna oxå körde jag och lämnade intyget till Mia och kollade på Filippas små bebisar =) Molly är så duktig med sina små, ska bli så kul att så dom växa upp och följa dom var vecka =D När jag kom hem blev det lite mat och sedan var det sovdags! Idag (onsdag) har det inte hänt så mycket, sov alldeles för länge men gick upp vid tio tror jag klockan var och då käkade jag lite frukost och sedan hämtade jag tvätten som jag skulle sortera och satte igång filmen The Bounty huner och det var en sååå bra film! Sedan var jag ute och powerwalka och sprang lite med hundarna känner mig duktig ;) Imorgon blir det hundägarskolan igen och fixa årskortet och kanske man ska fråga om de behöver extra hjälp?

På fredag kommer helan (Julia) hit och sover över till lördag, wiiee!

Nä nu ska jag kolla klart på Scrubs!

Ha det bäst Puss o kram Olivia och gänget (hundarna)

Galen natt!

I torsdags gick jag och la mig vid halv elva men av någon konstig anledning vaknade jag till vid kvart över elva och kollade på mobilen och då hade jag fått en sms av Mia (Sheltiebeautys) och hon fråga ifall jag var vaken och skrev tillbaka att jag var det. Så ringde hon upp mig och berättade att Molly hade flåsat och att fosterhinnan hänge utanför och att hon var orolig för lilla Molly pop. Så fråga hon mig om jag ville följa med henne in till HBG djursjukhus för det var dom som hade Akut mottagning och som svarade när hon ringde. Fast jag skille börja jobba klockan halv åtta så sa jag att jag kunde följa med för det är ju hundar och avel som är mitt STORA intresse! Så vid halv tolv blev jag upphämtad och vi körde mot HBG. Fick sitta bak med Molly för att hålla koll på henne IFall valparna skulle komma. Vi var inne i HBG vid tio i tolv och blev insläppta vid tolv cirka. Veterinären kom in och kollade på Molly och sen gick hon igen för att starta ultraljudet för vi skulle kolla på hur långt in valparna låg i förlossningskanalen och hur deras hjärtfrekvens var vilket berodde på om det skulle bli kejsatsnitt eller inte. När det var klart blev beslutet att det blev kejsarsnitt så hon tog Molly och vi gick ut i väntrummet och tog något att dricka och satte oss ner och pratade lite. Men Mia övertygade mig att gå ut och lägga mig i bilen och sova/vila eftersom jag skulle jobba. Låg där ute i en timme och trodde det skulle bli en lång timme men den gick ganska så fort :O Vid halv två gick jag in igen och efter tio min kom djursjukvårdaren ut med två små valpar, fatta så glada vi blev både jag och Mia =) Blev 1 trf tik och en Blm tik =D Men vi väntade fortfarande på att molly skulle vakna till! Efter cirka 30 min så kom veterinären och vi kunde gå in till lilla Molly. Hon berättade att den lilla trf tiken hade legat först. Vi tog varsin valp och hade undertröjan eftersom det är viktigt att dom håller värmen och att de hör våra hjärtslag. När vi körde hem fick jag ha båda valparna under tröjan, så mysiga dom är. Allt gick bra påvägen hem och jag var hemma vid kvart i tre och somna vid tre. Men detta var inget jag ångrade. När jag berätta för personalen på dagiset så trodde dom väl att jag inte var riktigt klok xD Men mitt intresse är ju hundarna så =D

Bilder på Prinsess kullen:



Fler bilder finns på www.sheltiebeautys.se

Puss o kram Olivia och gänget (hundarna)


Mycket som hänt och händer!

Ja jag har glömt bort bloggen lite och har inte haft någon lust att skriva heller för har haft svårt att veta vad jag ska skriva. Jag har ju fått en ny mobil som ni såg i förra inlägget och tänka sig Olivia är fortfarande super nöjd med sitt val xD Förra veckan var en djävulsk vecka rent ut sagt. Gnista har löpt nu i två veckor men ÄNTLIGEN är det över!! Det var dom värsta veckorna på hela året asså. Jag vet att jag lite får skylla mig själv att jag valde att ta Blue men hur kan man motstå hans personlighet. Jag kan inte förstå varför Gnista inte går att para liksom det finns ju inget som har hänt henne när hon var mindre och jag har inte gjort nåt fel :( Men hon är väl tyvärr en sån individ som inte vill bli parad eller ha valpar. Jag hade tänkt ge henne nästa löp också men om det inte går då så kastrerar jag henne fast det är ju sååå dyrt!!! Priserna ligger allt mellan 3500 och 8000 men jag förstår varför det är en sån stor skillnad :O Men läste lite på internet att det kan bero på hundens vikt. Jaja nog snackat om Gnistas löp till några roligt. Blur ska bli förhoppningsvis till två små valpar, wiiee ska bli såå skoj att se! Eftersom jag har en sån fin hane är det många som vill para med han, haha. Tiken som han parat är helt underbar och det finns bara en sådan hund. En sak som jag är stolt över mig själv är att jag vågade mig in till Arbetsförmedlingen så nu är man inskriven där så får vi se ifall dom är till någon hjälp men det positiva är iaf att efter 90 dagar får man ersättning därifrån som arbetslös. Får ju inte glömma att berätta att i september så hade sheltiebeautys en lite valpträff här och det var 13 hundar sammanlagt! Det var väldigt uppskattat och skoj =D

Igår (onsdag) så kom Sanna och Selma hit så körde vi till Hjärnarp och gick en runda på slingan, såå skönt det var. Sen på kvällen följde jag och hundarna med ner till Malmö så träffa vi Jane och Tarzan =D Längesen man hade träffat dom. Vi var först ute så hundarna fick leka runt lite och sen gick vi in och tog lite saft och en god muffins som Jane och hennes mamma hade bakat, gott! Vid halv nio cirka gick vi tillbaka till min lillasyster för vi skulle köra hem. Vi var hemma vid cirka tio. Skulle gått ut med hundarna men eftersom vädret var så blåsigt och regnigt fick dom vänta till det hade slutat regna så gick vi bara ut på gräsmattan. La mig i sängen vid halv elva och kollade Scrubs och sen somna jag :)

Nu har jag även fått ta Idas roll på dagiset som vikarie, skoj! Så härliga barnen kan vara men mitt framtids yrke är ändå med djur =D Jag funderar på att gå Djursjukvårdare utbildningen till nästa höst men vet inte om jag ska gå stordjur eller smådjur...hm. I helgen ska jag umgås med Amanda och sen med Sanna panna, wiiee =)

Detta var en lite uppdatering från en dålig bloggare xD

Lite blandade bilder:



Jag detta var lite uppdatering av de jag komihåg om vad som hänt :) Funderar på att göra om min design men vet inte riktigt hur, förslag på någon häftig?

Puss o kram Olivia och gänget

RSS 2.0