En händelsedag!

Idag gick vi upp vid nio och åt frukost och efter de gick vi ut till hundarna och gav dom mat och städade ut skiten i burarna då hundarna även fick springa i hagen. I förmiddes så var där ett par som hämtade hunden Tenana för dom ska låna henne till en hundspanns tävling. Så nu ikväll när Rickard och vi kom ner till hundarna hade han glömt att dom skulle låna henne så han blev först lite orolig innan han kom på de, haha.  I eftermiddags satt vi i stugan och läste lite av de papper som vi fått av Rickard gällande vad veterinären kollar på när en hund är med och springer. På eftermiddagen när Rickard kom hem åt vi lite innan vi skulle iväg på att möte angående ett hundspanns race som ska gå av stapel nästa vecka på fredag och det heter Amundsenrace.

Detta är bara andra året som Amundsenrace funnits. I detta race så kommer alla dom stora tävlande från många olika länder att vara med att tävla men även de som inte är så stora får också vara med. Ikväll så var vi med på de sista mötet dom hade innan de ska starta och det var väldigt intressant att höra hur stort de igentligen är. Liksom de är inte bara att säga nu kör vi en lång runda med hundarna och ser vem som kommer först. Utan de ligger väldigt mycket arbete bakom de hela! Mötet varade väl i ungefär 2 timmar men vi hade fått varsin data så om vi inte ville lyssna hela tiden kunde vi vara på dom, hehe. Jag och Veronica fick en uppgift att göra en skylt där det ska stå Veterinärbesiktning och en pil så folket vet var dom ska gå. Detta ska bli en väldigt spännande, intressant och roliga dagar tror jag fast vi inte kommer att sova så mycket ;) I slutet av hela racet så ska det vara en banket där de delar ut priserna och det är uppträddande. Men ska försöka att blogga så ni får se :P Nu ska vi sova blir en lång dag imorgon med för då ska jag åka hundspann =D

Tävlingens totala sträckning är ca 422 km, uppdelad på följande distanser: 


Östersund-Ljungdalen: 142 km .


Ljungdalen-Tänndalen: 69 km .


Tänndalen-Grövelsjön: 83 km .


Grövelsjön-Tufsingdalen: 88 km .


Tufsingdalen-Røros: 40 km .




Ha de bra så hörs vi från

Olivia i fjällen

ps: saknar Gnista JÄTTE MYCKET och har hört att hon saknar mig med, lite gulligt!!!!!! Ds

Kommentarer
Postat av: mamma

Hej min vän,

vilket långt race! Ända in i Norge.Är ni med på alla distanserna? Har du ngt tjusigt att ta på dig till banketten, då ska man väl vara lite uppklädd.

Puss och kram mamma

2009-03-20 @ 14:24:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0