19 - 20 Maj --->> Danmark med klassen!

Gick upp vid kvart över sex då jag klädde på mig och packade de sista innan jag käkade frukost! Gick ifrån Fridhem vid fem i sju tror jag klockan var och träffade Jenni Borg vid skolan då vi väntade på att bussarna skulle komma som vi skulle åka med. Vid halv åtta åkte vi ifrån skolan och jag åkte tillsammans med Jenni Borg, Tanya, Fredrik, Sabina och Malin och det var en buss med 14 platser så vi kunde bre ut oss över hela bussen medans dom andra trängdes, hehe.

Vi började köra mot Malmö men redan då körde vi vilse pågrund av Olov! Jaja när vi väl hittat vägen och på bron så körde vi en bra stund men när vi åkt ett bra tag märkte Olov igen att han inte visste var vi skulle köra så vi vände några gånger innan vi hittade fram till kostallet där vi kollade på mjölkrobotar som jag redan hade sett innan, hehe. Vi satt i bussarna hela tisdags förmiddagen, väldigt drygt! De bodde på en gammal herrgård tror jag det var med en jätte fin trädgård och stora ytor. Vi var där väl i 2 timmar och efter de var det raka vägen mot Odense Zoo men ni tror inte vi körde vilse då med så Olov var tvungen att fråga en inne i en säng affär efter vägen och vi var ju inte lite irriterade på han, haha. Framme på Odense Zoo gick vi till en restaurang med inte allt för god mat men mätt blev jag iallafall. Efter alla var mätta och belåtna fick vi en guidad tur men eftersom ingen fattade danska fick hon ta de på engelska =) Det fanns många djur men vi fick inte sett alla =( Guiden var mycket trevlig annars. Vi var i djurparken i cirka 3 timmar alltså till klockan 18.00. Lite synd att det var så lite tid tycker jag! Efter besöket åkte vi vidare till skolan där vi skulle sova över och det var skit fint. På kvällen åkte vi till någon damm där vi fick fiska och grilla och jag testade att fiska men de kändes som de inte var mitt tålamod precis, haha.

När fiskandet väl var slut gick jag och Veronica till grillplatsen där de börjat grilla kött, mums. Maten var helt okej men när klockan var 21.00 åkte vi tillbaka till skolan där vi skulle bo över natten. Jag och Tanya delade rum och när vi väl lagt oss och pratade lite så var de helt mörkt i rummet och trodde det var Tanyas mobil som lös men de var de inte ;) Så Tanya skulle gå till fönstre för att kolla men blev så rädd så vi höll varandra i handen och gick fram till fönstret då de bara var en bil som lös in i rummet och då tänkte vi, vad gör en bil ute i skogen!? Mobilen ringde kvart i sju då ja snoozade till sju tiden och tio över sju väckte jag Tanya som gick bra (Y) Vi gick och åt frukost vid 08.00 och sedan lämnade vi skolan och det bar av till de ekologiska grisarna. Men jag tyckte att de inte var nåt så speciellt medans alla från "stan" tyckte att dom var sååå söta och visst är dom söta men har ju sett såna sen jag lärde mig gå. haha. Skulle gå på toa men de var inte så nice för man kunde inte spola så var tvungen att häla vatten i toastolen. Vi körde där ifrån vid två tror jag klockan var och efter att lovande för Mc så fick de ble de innan vi åkte vidare till båten mot Hbg! Båten åkte 15.00 och då kände jag att jag bara ville hem! När vi skulle gå av båten så vissade sig att båten inte skulle stanna på knutan så vi hoppade in i bussarna igen och blev körda till Knutan där jag sen blev hämtad pappa,  vilken tur hade jag där att han var i Hbg!



Ja detta var hela min resa i Danmark!

Puss Olivia

24 Maj ---Grattis Casper och Linus & välkommen till världen Jocke med kniven ;)

Fick reda av mamma idag via sms att Daniel och Petra fått en liten kille, äntligen =)



Jocke med kniven som Kevin vill att den ska heta, haha!

Grattis Casper och Linus!

16 Maj --->> Konfirmation!

Ja idag konfirmerade Linnea sig. Vi var i kyrkan vid halv två då vi satte oss i bänken där mormor, morfar, farmor och farfar och Berit redan satt. Längre bak i kyrkan satt Eva och Erling, Martin och Susanne och Simon och Tobias. När klockan slog två så började Karin (prästen) att prata om vad som skulle hända i kyrkan. Klockorna ringde och konfirmanderna började gå in och då fick jag filma och ta kort, hehe. De varade väl en och en halv timme i kyrkan inte så skoj men de fick väl gå ändå :P





Efter kyrkan åkte jag med Eva och Erling hem till oss för mamma och pappa skulle ju vänta på Linnea :p Väl hemma väntade vi till klockan blev 18.00 då resten av hela släkten kom. Vi bjöd på lax med nypotatis som var mycket gott och till efterätt blev de tårta, mums =) När vi ätit klart så gick vi kusiner in på mitt rum och spelade Guitar Hero =) Sedan händer de inte så mycket mera på kvällen:P

Puss Olivia

Torsdag!

Idag fick vi sovmorgon för de tyckte lärarna att vi behövde =) Vaknade kvart över nio väldigt skönt :P Sedan var det att gå till skolan vilker kändes onödigt för gjorde ingenting men vid lunch så gick jag och Sabina ut med Gnista och sedan när klockan var halv ett gick jag till skolan då Veronica hade kommit =D Kvart i två var det dax för Svenska då jag, veronica och Jenni Borg redovisade om de engelska böckerna vi läst och de gick väl bra tycker jau inte om att redovisapå engelska :P När svenskan var slut hade vi djursjukvård och då fick vi reda på våra prov och jag blev godkänd, väldigt skönt och fick även reda på att jag blev godkänd på mitt idrottsprov =D Sedan var det hem och ut med Gnista men annars ikväll har de inte hänt så mycket, ska nog plugga lite till redovisningen imorgon om Vikingarna och sen packa sen väntas de att nanna kudden :P Men imorgon är det hem!!!!

Puss o kram Olivia

Gnista skrämde livet på mig på vandringen!

Vaknade kvart i åtta då mobilen ringde och fick gå upp då. När klockan var 9.00 var det dax att åka iväg med bussen och vandra 2 mil vilket ledde till att vi gick vilse :( Men efter 2 timmars väntan att hitta rätt så gick vi mot Skäralid. Men måste bara berätta att jag höll på att mista Gnista idag med :( Hade  henne lös så sprang hon och Ludde och lekte och helt plösligt försvann hon ner för ett stup men som tur var fanns de bara löv och inga stenar annars hade hon inte haft många ben hela. Då var där en som höll på att gå ner för att hämta henne men eftersom hon var så smart hittade hon själv upp och sprang direkt till mig! Hon skrämde livet på mig!! Har även hittat många fästingar på henne men bara två som suttit fast i henne de andra har krupit i pälsen på henne. Efter många timmars vandring var vi framme i skäralid där vi blev hämtade och skjutsade till Klåveröd dit vi skulle gått själva men eftersom vi gick vilse blev de ju inte så. I Klåveröd blev vi bjudna på hamburgare och sedan vid kvart i tre var det dax att åka tillbaka til skolan där jag duschade Gnista och kolla henne efter fästingar och borstade henne och sen var det min tur att in i duschen och kolla efter fästingar på mig själv :P Nu sitter jag här och chattar och kollar på Joey =)

Pussar Olivia



10 Maj --->> Kosläpp, agility och barnpassning!

Full fart hela dagen!

Jaha idag vaknade jag vid 08.00 då jag steg upp och käkade frukost för sedan vid halv tio började vi släppa ut våra kossor och kalvar hemma men när vi släppt ut tre stycken och kom ner på gården stog där fyra bilar så de var folk hemma oxå ska ni veta, börjar likna svalöv, haha! Sedan var det hem och byta lite och åka till förslöv för att hämta Amanda och Sune och sen vidare mot agility kursen där de gick sådär idag eller jag kände mig rätt taggad men tvärtom för min hund, eller hon var taggad men inte med att träna utan att busa. Så hon fick fnatt precis i slutet men då sket jag i henne och fick tag i henne precis när vi slutat eller amanda tog henn, fatta arg man blir på sin hund då!! Jaja det var hem igen när kursen var slut och fräscha upp mig lite för sedan skulle jag sitta barnvakt. Vid fyra körde jag moped upp till dom. Precis innan de kom hem igen vid nio så fick Anton ett utbott och börja skrika efter mamma och pappa men då kom dom hem, vilken tur =) Nu sitter jag här och skriver och ska nog snart kolla vänner med lillasyster min <3

 

Tjuren Pettson



Slutade med en bild på alla 6 kalvar!

Puss o kram Olivia


Jane 18 år!

Idag fyllar Jane 18 år och de firade vi med att vara i parken och ha skoj =) Idag hittade jag även 50 spänn på marken i skolan och det är ju inte helt fel de heller :P Idag var det Fritidens aktiviteter med hund då vi ska lära oss hur man ställer sin hund på utställning och det gick bra förutom att vädret var inget skoj precis, de regnade :( På kursen så var de två hundar som kom i slagsmål så den ena fick åka in till veterinären men som tur var va de inget allvarligt utan bara två små hål i halsen, nu ska ha gå på pencillin. 


Nu ska jag sova hörs imorgon

Puss o God natt Olivia

30 April --->> Valborg

Valborg blev att man cyklade upp til Farmor och farfar där vi beställde pizza och kycklingsallad som jag sedan följde med och hämtade, mums =) När vi ätit klart så gick farfar ut och busade med Gnista lite och sedan spela vi kort då de blev att spela Plumb, skoj kortspel. När klockan blev tio cyklade jag och Linnea hem och satte oss och kollade på Tarzan 2 :)



Puss o kram Olivia


Hela långa helgen!

Jaha oxå var det skolan imorgon igen :(
 
Torsdag: Valborg så var man uppe hos farmor och farfar och åt pizza eller kycklingsallad för min del, mums :) Sedan spelade vi kort och Gnista sprang på gräset :)


Fredag: Idag hände de inte så mycket vad jag kan komma på mer än att jag klippte gräset och räfasde gården och tränade lite agility med Gnista, så skoj det är när man märker på henne att hon verkligen vill. Sedan på kvällen kom Åsa, Anders, Julia och Clara hit så vi grillade och spelade wii och åt rabarberpaj, gott =)


Lördag: Jag gick upp vid halv nio eller nåt och gjorde inte så mycket men när klockan blev kvart över elva körde vi ut Varalöv där jag skulle på agility med Gnista. Då så hade dom satt upp tre olika stationer där den ena var en kombination av tunnlar och hopp hinder, nästa vara bara hopp hinder och sista var slalom och hopp hinder. De gick bra föruotm att Gnista sprang ifrån mig två gånger. Sedan på kvällen var vi på fest hos mina kusiner där de bjöds på mat och tårta och jag körde även upp till Halland på motorvägen och de gick mycket bra tyckte jag :)



Söndag: Sov länge men gick upp tillsist då jag bakade sockerkaka och sedan bar det av på gymnastikavslutning som bestod av tipsrunda runt sjön och sedan fika med musik, mys :)






Nä nu ska jag sova ha de gött

Puss o kram Olivia

2 Maj --->> Agility och fest =)

Ja idag när man vaknade ville ja bara ligga kvar pallade inte gå på agility med ja samlade ihop mig och åkte dit vid kvart över elva. Idag så gjorde vi lite olika kombinationer på banorna och de gick väl bra idag, bara de att Gnista typ sprang ifrån mig två gånger :P Sedan var de slut vid ett och så stanna vi kvar och pratade med Pernilla och Amanda innan det bar hemåt. Idag har de varit cirka 22 grader, sköönt =) Nä ska gå nu för ska ju på fest till mina kusiner i halland och jag ska köra upp :)


Puss Olivia

RSS 2.0